Sin categoría

Visitem l’empresa KYMOS ubicada al Parc Tecnològic de Cerdanyola del Vallès

By 28 de març de 2022 abril 25th, 2022 No Comments

Terrassa, 24 de març 2022.  El Cercle de Joves Empresaris de la Cecot va visitar, aquest passat 24 de març, les instal·lacions de KYMOS. Durant la trobada en Joan Puig, ex membre del cercle i CEO de KYMOS va fer una presentació explicant a què es dedica l’empresa i els grans reptes que tenen a dins del sector.

L’empresa, que està ubicada al Parc Tecnològic de Cerdanyola del Vallès, va ser fundada l’any 2001 i en Joan Puig s’hi va integrar com a CEO al 2012.

Què és KYMOS?

El grup KYMOS és una empresa multinacional amb seu central a Cerdanyola del Vallés i filials a Alemanya i Itàlia. Es tracta d’una empresa CRO (Contract Research Organization) enfocada a donar serveis analítics a la indústria  farmacèutica. Divideixen els seus serveis en Bioanàlisis i Anàlisi. Els serveis de Bioanàlisis estan enfocats a analitzar mostres de sang o orina de persones que s’han sotmès a assajos clínics de nous medicaments i els serveis d’anàlisis estan enfocats a la realització de tots els controls de qualitat que cal fer als fàrmacs durant les etapes de desenvolupament i fabricació.

Pel que fa al servei d’anàlisis, en Joan Puig va destacar les diferències entre els fàrmacs d’origen químic que s’obtenen per reaccions de síntesis dels fàrmacs d’origen biològic que s’obtenen per processos de fermentació. Els fàrmacs d’origen biològic representen una nova generació de medicaments que poden tractar malalties fins ara incurables però incorporen molta complexitat de desenvolupament.

Per acabar la jornada, els membres del Cercle van poder fer una visita a les instal·lacions de KYMOS on varen poder veure els laboratoris d’anàlisis i la resta d’àrees de l’empresa.

Leave a Reply