Sense categoria

Coneixem, de la mà de Xavier Sala-i-Martin, els aspectes clau que incidiran a l’economia mundial durant els propers anys

By 25 d'abril de 2022 maig 9th, 2022 No Comments

L’Euncet Business School va acollir, la setmana passada, la ponència “El Radar Econòmic Global 2022” de l’economista Xavier Sala-i-Martin. Alguns dels i les membres del Cercle Cecot de Joves Empresaris vam assistir en aquesta activitat on vam poder conèixer els sis aspectes clau que, segons Sala-i-Martin, incidiran en l’economia mundial dels propers anys: la post pandèmia i la necessitat de que les vacunes arribin a tota la població mundial, la Guerra a Ucraïna i els seus efectes humanitaris i econòmics, el procés actual de desglobalització que implicarà una relocalització de la indústria generant grans oportunitats al continent europeu, la inflació a causa de, entre d’altres, les excessives ajudes COVID (EEUU) i la disrupció de la cadena de producció global a més de la invasió Ucraïna, la Xina i la seva delicada situació econòmica degut a la bombolla que afecta a tots els seus sectors i la quarta revolució industrial, destacant dos punts clau: la intel·ligència artificial per una banda i la bioenginyeria per l’altra.

Posteriorment es va celebrar un col·loqui entre els assistents i el ponent seguit d’un espai de còctel a la cafeteria de l’Euncet on diversos membres del Cercle vam poder conversar durant una estona amb en Xavier Sala-i-Martin podent-li compartir diferents opinions de la visió econòmica del nostre país.

Leave a Reply